Search
Blockchain.com Miami Padel Open
Foto: World Padel Tour
Internasjonal Padel

Coello ble tidenes yngste WPT-vinner

Det var følelsesladde scener som utspilte seg i Miami søndag kveld, da 19 år gamle Arturo Coello skrev historie ved å bli den yngste WPT-vinneren noensinne. I tospann med legenden Fernando Belasteguin vant han rimelig komfortabelt 6-3, 7-6 mot overraskelsesparet Javi Garrido/Lucas Campagnolo.

For Belasteguin var det langt fra den første seieren. Han har nemlig rasket med seg 227 turneringsseiere på 278 finaler gjennom sin suksessfulle karriere. Nå har han brukt sin erfaring og bidratt til at supertalentet Coello også har fått kjenne på smaken av triumf.

I første sett spilte den dynamiske duoen opp mot sitt beste. Bela spilte trygt og rutinert, ispedd noen rutinerte vinnere, mens Coello var enorm ved nettet og fikk flere anledninger til å vise frem sin enorme kicksmash. Settet endte 6-3 på knappe 47 minutter.

I andre sett viste Garrido og Campagnolo større del av den enorme selvtilliten som har dratt det nykomponerte paret helt til finalen i Miami. De tok Coello/Belasteguin helt til tie-break, men fikk ikke inn de avgjørende vinnerne for å tvinge frem et tredje sett.

"Stop war please"

Brasilianske Lucas Campagnolo benyttet anledningen til å rette fokus mot situasjonen i Ukraina, i likhet med andre idrettsstjerner de siste dagene. Under innmarsjen holdt han frem et skilt med budskapet "Stop war please".

Både Campagnolo og hans makker Javi Garrido er lite meritterte på dette nivået, men i Miami har de vist at de regelmessig kan hamle opp med de beste i verden.


For tenåringen Arturo Coello er dette trolig den første av mange titler i beltet:

Nå vil jeg bare komme meg tilbake til Spania og feire med hele familien, sa han under WPTs egen finalesending.

Rutinerte Fernando Belasteguin var også rørt av omstendighetene, til tross for at han kan smykke seg med et tresifret antall titler.

Jeg kommer til å forstå hva jeg har oppnådd etter at jeg legger opp. Nå er det tid for å hvile og å tenke på hva som møter meg i neste turnering. Så fort jeg begynner å tenke på det som har skjedd så henger jeg ikke med lenger. Om jeg skal kunne hevde meg mot de unge spillerne må jeg stadig forbedre meg. Det handler om å vise respekt for idretten, familien min og yrket mitt, forteller Bela med en tåre i øyekroken.

Triay og Salazar suverene i kvinnefinalen

Finalen i damenes turnering var på forhånd sett på som en åpen affære. Fjorårets enere Gemma Triay og Ale Salazar møtte toerne Paula Josemaria og Ari Sanchez.

Kampen ble imidlertid aldri den jevne bataljen mange hadde sett for seg. Sanchez/Josemaria har overbevist tidligere under turneringen i Miami, men i finalen klarte de aldri å komme opp mot sitt beste. Dermed ble det regelrett enveiskjøring og seier 6-2, 6-2 til de spanske verdensenerne.

Jeg er veldig glad. Vi har spilt veldig kontrollert og løst alle situasjonene vi har havnet i på et solid vis. Vi spiller med stor selvtillit, jublet Salazar etter at seieren var sikret.

Det neste på programmet for spillerne i World Padel Tour er Reus Open i Spania. Før-kvalifiseringen til den turneringen begynner 7.mars.

Artikkelen handler om: