Search
Blockchain.com Miami Padel Open
Foto: World Padel Tour
Internasjonal Padel

Coello til sin første WPT-finale: "Jeg er så lykkelig"

Årets første Open i World Padel Tour nærmer seg slutten. I Miami står den 20 år gamle Arturo Coello og den 42 år gamle Fernando Belasteguin i sentrum av begivenhetene.

Duoen med det signifikante aldersspennet har virkelig fått det til å stemme i Florida denne uka. Lørdag kveld behøvde de bare litt over en time for å avansere fra semifinalen. 

Den argentinske duoen Federico Chingotto og Juan Tello overbeviste stort da de slo ut Stupaczuk og Ruiz i kvartfinalen, men mot legenden og kronprinsen ble det bråstopp på center courten. Jubelbrølet kunne høres i mils omkrets da Coello smashet inn det avgjørende poenget.

Jeg er så lykkelig og emosjonell nå, men jeg har lovet meg selv at jeg ikke skal gråte. Jeg må takke familien min for at de alltid har stått ved min side. Denne finaleplassen er for dem, og i morgen skal vi gjøre alt i vår makt for å ta hjem tittelen, sa en overlykkelig Coello etter kampen.

Finalen i Blockchain.com Miami Padel Open er 20-åringens aller første finaleplass på WPT-touren. Hans rutinerte partner Fernando Belasteguin lot ikke det gå ubemerket hen.

Jeg er så glad for at jeg kunne hjelpe Arturo til hans første finale og vi skal gi alt for å vinne i morgen. Dette er bare den første av mange finaler i hans karriere, sa "Bela" i et intervju rett etter at seieren var sikret.

Nykomponert par i finalen

Lucas Campagnolo og Javi Garrido har overbevist stort gjennom hele uka på USAs østkyst. De stod for en skikkelig bombe da de slo ut Alejandro Galan og Juan Lebron i åttendedelsfinalen, men hadde også full kontroll i kvartfinalen mot Sanchéz/Lima.

Natt til søndag var det sterke Agustin Tapia og Sanyo Gutierrez som stod på motsatt banehalvdel. Paret som blant annet vant Malmö Open i fjor høst var blant de aller største favorittene til å ta hjem trofeet i Miami, men måtte gi tapt for den nye spansk-brasilianske duoen.

Med unntak av Garridos semifinaleplass i Barcelona Masters var det stort sett stopp i åttendedelsfinalen i hele fjorårssesongen for både Campagnolo og spanjolen Garrido. Før årets sesong var de plassert på henholdsvis 20. og 39.plass på rankinglisten. Nå står de altså i finalen mot purunge Coello og superveteranen Belasteguin.

Ingen overraskelser i kvinnefinalen

Mens det har kommet en rekke overraskelser i herreturneringen står kvinnenes finale som mange hadde ventet mellom Ariana Sanchez/Paula Josemaria og Ale Salazar/Gemma Triay.

Salazar og Triay spilte ikke opp mot sitt beste i kvartfinalen, men under nattens semifinale mot Alyeto-søstrene viste de atter en gang at de besitter ferdigheter få andre kvinner kan matche. Første sett endte 6-3, mens det i andre sett var fullstendig overkjøring og 6-1.

Ariana Sanchez og Paulo Josemaria avsluttet 2021-sesongen knallsterkt med seier i både Malmö og Mastersfinalen i Madrid rett før jul. Med seier 6-2, 6-2 mot Marta Ortega og Beatriz Gonzalez er de på full fart mot en ny triumf.

Finalene i Miami Open spilles søndag kveld norsk tid.

Artikkelen handler om: