Search
WPT Miami Blockchain Open
Foto: World Padel Tour
Internasjonal Padel

Verdensenerne allerede ute av WPT Miami

Den første store bomben har allerede blitt sluppet under den innledende turneringen i årets World Padel Tour. Verdensenerne Juan Lebron og Alejandro Galan måtte gi tapt allerede i åttendedelsfinalen. Paret var ikke nådig, verken med seg selv eller arrangørene.

Det har stormet godt rundt både World Padel Tour og organisasjonens beste padelspillerne de siste månedene. For verdensenerne Lebron og Galan har det heller ikke gått stille for seg. Som leder av den ferske spillerorganisasjonen har Alejandro Galan stått i spissen for knallhard kritikk av sin egen arbeidsgiver.

Det har heller ikke foregått uten kontroverser når duoen i likhet med resten av verdenseliten har tatt frem racketen i Miami de siste dagene. Allerede i åttendedelsfinalen ble det nemlig exit mot det nykomponerte paret Lucas Campagnolo og Javi Garrido.

Galan/Lebron vant oppskriftsmessig det første settet 6-2 og virket fulle av selvtillit ikledd sine hvite RedBull-capser. Den selvtilliten skulle imidlertid raskt få seg en real knekk og parets fremgang fikk en skikkelig bråstopp. I de to påfølgende settene stemte ingenting og det endte til slutt med tap 6-2, 1-6, 3-6.

Kritiserer arrangørene

Kort tid etter kampslutt tok Juan Lebron til sosiale medier for å få ut noe av frustrasjonen som har bygget seg opp den siste tiden. 

Jeg kommer ikke til å holde munn. Jeg syns det er skammelig at en spiller som fikk spille denne turneringen på wild card har vært respektløs ovenfor meg og Galan, og det kommer jeg ikke til å tolerere. For hvis ikke WPT reagerer, så er vi nødt til å gjøre det selv - og jeg gjentar, WPT tar ikke vare på spillerne slik de fortjener.

Frustrasjonen skal være rettet mot den 47 år gamle amatørspilleren Wayne Boich, som i tillegg til å være en av arrangørene av turneringen gav seg selv et wild card for å kunne delta.

Det var imidlertid ikke bare Boichs deltagelse og manglende respekt for verdensenerne som frustrerte Juan Lebron:

Denne turneringen har store mangler. Før kampen vår sier de at det skal være en oppvisningkamp på 20 minutter. Den endte opp med å vare i 50 minutter. I tillegg ser vi berusede tilskuere blant publikum hver eneste dag, forstyrrende musikk mens vi spiller og vi må skifte i en vits av et omkledningsrom.

Ikke lenge etter adresserte også partner Alejandro Galan noen av utfordringene de støtte på under oppholdet i Miami.

I dag tillot WPT en skammelig oppførsel fra noen spesifikke fans. Noen av dem fornærmet både meg og min partner på det groveste. Vi fortalte det til motstanderne våre - og ikke minst til dommeren. Vi pekte ut de ansvarlige og ba om at det ble foretatt noe slik at vi kunne slippe sjikanen. Tilbakemeldingen var at vi måtte holde ut. Vi fortsatte kampen fordi vi ikke ønsket at den skulle bli avbrutt, men det fantes ikke noen gode løsninger. Neste gang vi ba om videodømming ble vi nok en gang harselert med av en lokal spiller (Boich red.anm.) uten at verken dommer eller arrangør gjorde noe med saken, skriver Alejandro Galan på sin Instagram-konto.

Campagnolo og Garrido møter Maximiliana Sanchez og Pablo Lima til kvartfinale sent fredag kveld norsk tid.

Artikkelen handler om: