Search
Internasjonal Padel

Slik blir den nye verdenstouren

Det internasjonale padelforbundet (FIP) har ikke ligget på latsiden etter at de lanserte nyheten om deres nye offisielle verdenstour. Vi har samlet litt informasjon om padelsportens nye vår.

Det er under en måned siden det ble bekreftet at FIP i samarbeid med Qatar Sports Investments skulle opprette en ny verdenstour. Nyvinningen fikk raskt støtte av den relativt ferske spillerforeningen og blir oppfattet som et etterlengtet tilskudd som setter spillernes velbefinnende i fokus.

I forrige uke kom Det internasjonale padelforbundet med en pressemelding der de avslørte nye detaljer. Det skal arrangeres minst ti nye turneringer inneværende sesong, der fire av stevnene skal være i kategori 1. 

Den aller første turneringen skal arrangeres i Doha i perioden 28.mars til 2.april. Treffende nok er det dermed Qatar som er valgt når padelsportens nye arena skal etableres for alvor.

Store premiepenger og viktige rankingpoeng

Som forventet tilbys det store penger for spillerne i FIP-touren. I hver av de fire kategori 1-turneringene vil det være en total premiepott på rundt 5,25 millioner kroner. Til sammenligning ble det delt ut rundt 1,5 millioner totalt på Mastersfinalene i World Padel Tour i 2019 - og under WPT Malmö i fjor skal vinnerparet for herrene har fått rundt 180.000 kroner på deling.

Det er med andre ord duket for et realt økonomisk sprang for de aller beste herrespillerne. Seier i en kategori 1-turnering vil også gi 2000 rankingpoeng på FIP-rankingen. Til sammenligning vil en seier på et FIP Gold-stevne, slik Frederick Schaefer deltok på i Burriana gi fattige 100 poeng til vinnerne.

FIP oppretter med dette en helt ny standard for sine turneringer. Ambisjonen er uten tvil å ta over hegemoniet.

WPT truer spillerne med enorme bøter

Via sine advokater truet World Padel Tour sine egne spillere med bøter på opptil fem millioner kroner dersom de deltok i den nye FIP-touren. Dette gjaldt særskilt høyt rangerte spillere, men også andre spillere som har signert en avtale med WPT ville ikke bli tillatt å delta i konkurrerende stevner i løpet av en 14 dagers periode rundt en WPT-turnering.

Spillerforeningen var naturlig nok ikke imponert over WPT-organisasjonens maktgrep og responderte i skriftlig form:

Vi er overrasket over at dere insisterende advarer oss med erstatningskrav og truer med anvendelse av straffer og sanksjoner. Vi føler dette er både upassende og uforholdsmessig da vi til enhver tid har respektert og overholdt WPT-avtalen. Av hensyn til vårt videre samarbeid ber vi dere avstå fra denne typen kommunikasjon i fremtiden. Det å urettmessig anklage spillere for enhver form for konktraktsbrudd er uakseptabelt.

I tillegg til Doha er Lausanne (Sveits), Madrid (Spania), London (England), New York (USA) og Buenos Aires (Argentina) foreløpig bekreftet som arrangementssteder på den nye FIP-touren.

Artikkelen handler om: