Search
Photo: World Padel Tour
Norsk Padel

Fredrik Ask i prekvalifiseringen til WPT Miami

Vi er sulteforet på norske padeltriumfer internasjonalt, men allerede i årets første WPT Open kan det være mulighet for en liten munnfull norsk padelsuksess. Regjerende norgesmester Fredrik Ask står nemlig oppført i startfeltet for prekvalifiseringen som foregår i Madrid.

Ja, du leste riktig. Prekvalifiseringen for World Padel Tour-turneringen i Miami skal spilles i Madrid. Dette er et trekk vi kjenner igjen fra forrige sesong. Istedenfor å tvinge europeere over dammen for å potensielt ryke ut tidlig i kvalifiseringen arrangeres det en egen prekvalifisering på et sted med stor konsentrasjon av padelspillere. Det samme har skjedd i forbindelse med tidligere turneringer i Sør-Amerika.

Turneringen i Miami går fra 21. til 27.februar, men prekvalifiseringen i den spanske hovedstaden spilles allerede kommende helg. 

På plass i Spania

På startlisten i prekvalifiseringen finner vi vår egen Fredrik Ask. Norges mest kjente padelspillere har allerede tilbrakt god tid i Spania i løpet av 2022 og virker å være klar for å ta padelkarrieren et steg videre.

Partner i forsøket på å komme seg inn i Blockchain.com Miami Padel Open 2022 vil være Iago Gonzalez Nino. 24-åringen fra Vigo i den nordvestre delen av Spania, kort fra grensen til Portugal, er for tiden ranket som nummer 162 på WPT-rankingen.

Nino forsøkte seg på en rekke pre-kvalifiseringer i 2021, men har foreløpig ikke vært i nærheten av å spise kirsebær med de største gutta. Det blir likevel spennende å se hva han kan koke opp sammen med vår egen Ask.

Tøff motstand

Allerede i 1.runde møter Ask og Nino tøff motstand. På motsatt banehalvdel finner vi nemlig den kamerunskfødte spanjolen Boris Castro Garcia og hans partner Pablo Castillo Valverde.

De er ranket som henholdsvis nummer 103 og 111 på rankingen til World Padel Tour. En liste der Fredrik Ask er plassert på 267.plass med de 30 poengene han fikk med seg fra i fjor høst.

— Jeg kjenner til begge to. De er tøffe, men vi skal kjempe på, så får vi se hva det holder til, sier Ask i en kort kommentar til Padel Alto Norge.

Den spennende kampen i 1.runde går av stabelen fredag kl 11.30. 

Padel Alto Norge følger med og holder dere oppdatert. 

Artikkelen handler om: