Search
Norsk Padel

De Santana og Fridell best da kvinnene tok tilbake padelen

Det var bare smil å spore da 40 damer endelig kunne glemme pandemi, nedstenging og strømpriser for en helg. Etter lanseringen i fjor høst arrangerte FEMME Padel Tour sitt andre stevne i Norge. Denne gang i samarbeid med Just Padel Kristiansand.

På kort tid har FEMME Padel Tour etablert seg som en viktig institusjon for kvinner i norsk padelsport. Turneringsformatet som ble startet av jentekvartetten Marit Fredvinge, Marta Mørkestøl, Brynhildur Guðmundsdóttir og Linn Trapnes Mølnvik fokuserer i all hovedsak på at padelturneringer skal være en sosial feiring av idrettsglede.

Turneringene er ment å passe for både nybegynnere og veteraner. Ferske padelspillere melder seg på i en egen klasse, mens de etablerte kan få gjøre opp i A-klassen. Det viktigste er likevel at selv om alle åpenbart spiller for å vinne så er FEMME Padel Tour først og fremst en fest, der latter, sang og god stemning er de viktigste ingrediensene.

De Santana og Fridell til topps

Lørdagens turneringen ble i så måte et perfekt bakstverk. En velsmakende og gjennomarbeidet oppskrift satt sammen av smakfulle ingredienser og krydret med både godt humør og flotte prestasjoner. Alt møysommelig målt opp og overvåket av kjøkkensjefene Marit Fredvinge og Christoffer Miranda.

Hver klasse ble delt inn i to grupper på fem lag, slik at alle parene fikk med seg fire kamper i grunnspillet. I den gjeveste klassen gikk Cecilia Högrell og Anna Lübeck ubeseiret gjennom gruppe A, mens Camila de Santana og Vendela Fridell var fullstendig overlegne i gruppe B.

Begge gruppevinnerne gikk også videre fra semifinalene, til tross for at Högrell/Lübeck måtte kjempe lenge før de kunne innkassere seieren mot Marthe Skahjem og Anne Mathisen.

Selve finalen var en bekreftelse på at til tross for at FEMME Padel Tour først og fremst skal være en scene for alle, er det ingenting å si på padelferdighetene i toppen. Högrell og Lübeck gjorde så godt de kunne, men det var rett og slett ikke noe å gjøre med Camila de Santana og Vendela Fridell denne lørdagen.

Tredjeplassen i A-klassen gikk til Brynhildur Guðmundsdóttir og Marta Mørkestøl.

— Vi valgte å spille ganske safe. Det er annerledes når det er turnering og mer står på spill. Vi pleier å spille mer aggressivt, men vi tenkte det var lurt å være litt mer tålmodige og vente på at motstanderne skulle gjøre feil. Vi er veldig fornøyde med plasseringen og gleder oss til flere turneringer, forteller Guðmundsdóttir, som også deltok på FEMME-turneringen i Søgne i November. 

Bronselaget tok seg videre til semifinalen på dramatisk vis ta de vant på golden point mot Frida Vedlund og Lotte Flesjø Toverød i den avgjørende gruppespillkampen.


Stor stemning

I tillegg til en stor forsamling fra padelmiljøet på Sørlandet kom det et storinnrykk av padelelskende kvinner fra hovedstaden. Mange møttes til sosial samling på Just Padel allerede fredag ettermiddag.

— Arrangementet var helt supert. Bra planlagt, flotte goodiebags og god stemning. Alle heiet på hverandre og det var skikkelig moro å spille igjen. Det var herlig å møte nye flinke og erfarne damer fra Oslo. Det ble mange jevne og spennende kamper, samtidig som det var veldig sosialt, forteller Guðmundsdóttir engasjert.

Etterspørselen etter nye FEMME-turneringer er stor, så se ikke bort fra at det planlegges nye sprell om ikke lenge. 


Artikkelen handler om: