Search
Norsk Padel

Klart for årets første store padelturnering

Det har vært en mørk, tung og dyster vinter, preget av både omikron, snømangel og strømpriser av en annen verden. På lørdag er det endelig duket for turneringsspill igjen, da FEMME Padel Tour arrangeres i Kristiansand.

Femme Padel Tour ble startet høsten 2021 på inititativ fra Marit Fredvinge, Marta Mørkestøl, Brynhildur Guðmundsdóttir og Linn Trapnes Mølnvik. Hensikten med turneringstilbudet er å gi damer på alle nivåer en sjanse til å konkurrere. 

Under turneringen i Kristiansand kommende helg er de 20 parene derfor delt inn i en A- og B-klasse. Spillere som er godt kjent med padelen kan melde seg opp i A-klassen, mens B-klassen er åpen også for komplette nybegynnere som er ute etter en sosial og god opplevelse.

Flere turneringer har blitt avlyst eller utsatt, men lørdagens event på Just Padel går som planlagt. Den siste tidens lettelser har åpenbart også vært viktig for at det hele skulle kunne gjennomføres.

— Vi hadde en plan B om å arrangere turneringen i to separate deler. Nå trenger vi heldigvis ikke det, sier Marit Fredvinge forventningsfullt til Padel Alto Norge.

Deler av norgestoppen representert

Padel Alto Norges egen powerranking er helt i nyfødtstadiet, men vi liker likevel å tro at den gir en viss pekepinn på antatt ferdighetsnivå.

Frida Vedlund ligger på 9.plass på vår februarranking og har muligheter til å klatre ytterligere i løpet av lørdagens kamper. Hun går i par med Lotte Flesjø Toverud, som har en bakgrunn fra squashmiljøet å slå i bordet med.

Det kjente ansiktet Cecilia Högrell er også på plass. Hun har også muligheter for utstrakt klatring i samspill med makker Anna Lübeck. Högrell er foreløpig på 17.plass på vår ranking, mens Lübeck ennå ikke er rangert i rankinglistens korte historikk.

Camila De Santana og Vendela Fridell er også erfarne turneringsspillere som ønsker å blande seg inn i toppsjiktet. Det samme med Evy Gullichsen og Jannicke Snyen. Marta Mørkestøl, Brynhildur Guðmundsdóttir og Linn Trapnes Mølnvik ønsker selvsagt også å hevde seg i sin egen turnering.

Alt i alt er det ikke rent lite prestisje som står på spill på lørdag.

— Alle får minst to kamper før semifinaler og finaler. Det blir premiering til topp 3 i begge klasser, god lunsj, goodiebags og After Padel for de som måtte ønske det, forteller Fredvinge.


Stort engasjement

FEMME Padel Tour jobber bra på sosiale medier og har på rad og rekke presentert en god del spennende samarbeidspartnere. Adidas Padel, Playtomic og Sørlandschips er bare noen av mange celebre partnere for eventet. 

— Vi har med oss mange flotte sponsorer og samarbeidspartnere som gjør at vi kan gjennomføre et bra event, bekrefter Marit Fredvinge på vegne av arrangementskomiteen.

Det er liten tvil om at det venter mange godbiter og en nydelig ramme for de 40 kvinnene som skal i ilden. Kameratskap og idrettsglede står sentralt for det Marit Fredvinge og hennes partnere ønsker å bringe til kvinner over hele landet.

— Vi fokuserer først og fremst på at det skal være gøy og naturlig for både nybegynnere og viderekommende å konkurrere. Vi håper at FEMME kan være med på å booste padelmiljøet for damer i Norge. Vi har fått veldig mye positiv feedback, og det er gøy å samle damer fra forskjellige steder i landet. Dette er bare begynnelsen, avslutter Marit Fredvinge før hun går tilbake til de siste forberedelsene av turneringen.

Vi kommer naturligvis tilbake med rapport fra Just Padel Kristiansand i etterkant av stevnet.


Artikkelen handler om: