Search
Internasjonal Padel

FIP og Nasser Al-Khelaifi lanserer ny tour - begynner i mars

Det er offisielt. Det internasjonale padelforbundet (FIP), støttet av styrtrike Nasser Al-Khelaifi og spillerforeningen, lanserer en ny padel-tour. Den begynner allerede i mars.

Den store nyheten ble bekreftet gjennom en pressemelding tirsdag.

— Den verdensomspennende touren vil bli organisert av FIP og får full støtte av verdens beste spillere. Den vil dra nytte av et stort, strategisk partnerskap med Qatar Sports Investments (QSI). Dette vil være den eneste offisielle touren i padelsporten, sies det i pressemeldingen

Etter mye spekulasjoner kom den endelige beskjeden ut til massene på tirsdag. Touren skal inneholde ti turneringer i 2022 og 2023, mens den blir utvidet til 25 turneringer fra 2024.

De siste ukene har det internasjonale padelforbundet, med president Luigi Carraro i spissen kommet med sterk kritikk av World Padel Tour.

— Dette er en historisk dag for padel. For aller først gang vil sporten være fullstendig regulert og profesjonalisert på verdensbasis. Endelig har sporten fått frihet til å forme dens egen skjebne, forteller Carraro selv i pressemeldingen.

Detaljene er snart på plass

Den nye touren skal inneholde fire majors, men ytterligere detaljer som datoer, arrangementssteder, premiepenger og TV-avtaler blir foreløpig holdt skjult for massene. Dette vil bli tilgjengelig om kort tid.

— Verden har bare sett toppen av isfjellet når det gjelder hva padelsporten kan få til på den globale scene. Padelspillerne er blant de mest talentfulle, inspirerende og grasiøse atleter innen idrettsverdenen. Det er på høy tid at dette vakre spillet og dets fantastiske utøvere vises frem til begeistrede fans over hele verden, sier QSI-president Nasser Al-Khelaifi i den samme pressemeldingen.

Spillerforeningen, ledet av Alejandro Galan, har også kritisert World Padel Tour den siste tiden. Til gjengjeld har WPT truet spillerne med bøter og sanksjoner dersom de skulle bryte deres nåværende kontrakt med World Padel Tour.

— Det er ingen overdrivelse å si at denne nye satsningen betyr en stor endring for sporten vår. Padel vil nå nye høyder og vi spillerne kan få en aktiv rolle i å forme sportens fremtid, forteller Galan.

Vi kommer tilbake med mer om den nye satsningen.

Artikkelen handler om: