Search
Adidas V70 Padel Racket
Norsk Padel

Dette skjer i februar

Omikron og den tradisjonelle vinterpausen har lagt et dystert teppe over padel-Norge. Nå hilser imidlertid februar oss blidt i møte, og med den kan vi atter skimte turneringsspill i det fjerne.

At det skulle være rimelig tynt med turneringskos og andre padel-events i januar var vi forberedt på. Kombinasjonen med voldsom smitteoppblussing og nedstengninger fra midten av desember var likevel et skudd for baugen. 

Nå føles det lenge siden padelinteresserte fra land og strand har kunnet møtes til organisert spill i større skala, men det nærmer seg. Endelig.

Til tross for at vi må vente til mars før det virkelig løsner, der blant annet Ragde Challenge har fått sin nye dato, er det grunn til optimisme allerede i den kommende måneden.

Kvinnetouren drar i gang showet i Kristiansand

Lørdag 5.februar slås det første offisielle slaget i den norske turneringssesongen i gang. FEMME Padel Tour så dagens lys i Norge for første gang på senhøsten i 2021, og nå er turen kommet til Kristiansand. 

Turneringen er delt inn i en A- og B-klasse, der de som er ferske til sporten stiller i B-klassen, mens de noe mer rutinerte melder seg på i A-klassen. De 40 ledige plassene ble tidlig fylt opp, og det stiller 10 par i begge klasser.

Vi finner flere etablerte navn i startfeltet, blant andre Camila de Santana, Frida Vedlund og Cecilia Högrell, som alle spilte seg frem til kvartfinale under fjorårets Norgesmesterskap.

Vi tar en nærmere titt på FEMME Padel Tour i løpet av uka.

WPT-sesongen begynner for alvor i Miami

World Padel Tour begynner for alvor med Miami Padel Open 22-27.februar, men allerede 18.februar inviteres det til show-turneringen Welcome Home Acapulco Exhibition. Der møter fire topprankede par av hvert kjønn opp, sammen med to par fra hjemlandet Mexico, slik at seks par kjemper om seieren i hver klasse.

Miami Padel Open vil på sin side være den skikkelige starten på den lange WPT-sesongen. Hvem av verdensstjernene får med seg viktige poeng ut av startblokkene i år. Vi kommer nærmere tilbake til denne turneringen de nærmeste ukene.

Andre internasjonale tourer

ATP Padel Tour begynner ikke sitt program før i mars, men International Padel Federation arrangerer fire turneringer spredt omkring i verden i løpet av februar. 

  • 1-6.februar - FIP Promotion Éjica (Spania)
  • 14-20.februar - FIP Gold Santine Burriana FPCV (Spania)
  • 14-20.februar - FIP Rise Tampa Florida (USA)
  • 21-26.februar - FIP Promotion NIS EL Shorouk (Egypt)

Artikkelen handler om: