Search
Foto: Kristiansund Padel
Norsk Padel

Etterlengtet åpningshelg for Kristiansund Padel

Det har vært en lang og til tider frustrerende prosess, men denne helgen kunne endelig Kristiansund Padel åpne dørene for et begeistret publikum.

Litt over ett år etter at planene ble lagt frem kunne senterleder Torbjørn Vik invitere stort og smått til høytidelig åpning av Kristiansunds første tumleplass for padelspillere. Lørdag 15.januar gikk startskuddet for den nye satsningen, med den tidligere fotballspilleren som frontfigur.

— Vi gleder oss til å introdusere padel i Nordmøre. Nå er endelig det meste på plass og vi er veldig fornøyde med resultatet, forteller Vik.

Hele bygget har blitt totalrenovert. Den tidligere såpefabrikken huser nå mange forskjellige aktører. Padelsenteret rommer tre dobbelbaner, samt én singelbane. I tillegg finnes det aktivitetssenter og en stor klatrepark styrt av Kristiansand Klatreklubb, pluss næringslivskontorer.

— Det er mange som har hørt om padel, og vi har noen som har spilt en del på ferie i Spania, men de aller fleste vet fortsatt ikke hva padel er. Det har vært stor interesse på sosiale medier. Vi skal sørge for at alle får all informasjon de trenger om sporten og at de blir hektet fra første slag, forteller senterlederen entusiastisk.

Noen små skjær i sjøen

Veien frem til lansering har imidlertid ikke vært uproblematisk kan den tidligere KBK-kjempen fortelle. Det å få plass alt av godkjennelser fra kommunen, samt å fremskaffe råvarer og materialer i en pandemi har ikke vært enkelt.

Som om ikke det var nok så røk eierne på nye problemer den siste uken før åpning. En vannlekkasje gjorde at arbeidet med den siste finpussen ble forsinket og at det dermed vil foregå noe oppussingsarbeid også de siste to ukene av januar. Selve padeldriften går likevel for fullt.

— De kommende månedene fokuserer vi hardt på å introdusere padel til flest mulig i Kristiansund og omegn. Vi har en aktiv dialog med Kristiansand Tennisklubb i tillegg, som vi håper vil bidra til at også juniorspillere prøver ut idretten vår, avslutter en strålende fornøyd Torbjørn Vik.


Artikkelen handler om: