Search
Francisco Manuel Gil
Foto: World Padel Tour
Norsk Padel

Én måned til RAGDE Challenge

Ragde Challenge skulle egentlig vært avholdt på tampen av 2021, men så feide omikronvarianten over landet og alt ble stengt ned. Om én måned gjøres det et nytt forsøk.

10.februar går startskuddet for Ragde Challenge - hvis alt går etter planen. Nordic Padel skal huse det som ligger an til å bli et av årets padelhøydepunkter her til lands. 

Det loves ikke mindre enn 30.000 skinnende blanke norske kroner til vinnerne av eliteklassen, noe som ikke bare har lokket frem det beste Norge har å by på, men også et par friske navn fra det store utland. 

Vår egen landslagstrener - og femteplassen på Padel Altos Power Ranking fra januar, Hector Palacios har fått med seg en skikkelig storfisk i Francisco Manuel Gil. Spanjolen kom seg helt frem til kvartfinalen i Barcelona Masters i september, så her er det en representant for den absolutte eliten som tropper opp. Han kom også til flere semifinaler i Challenger-turneringer i løpet av året.

Vår egen ener Fredrik Ask har også fått med seg en representant fra topp 100 i Victor Mena. Den unge spanjolen kom seg til åttendelsfinale under en Challenger i Marbella i juli - og har vært i nærheten av å kvalifisere seg til hovedrunden i noen av de større WPT-turneringene i løpet av året.

Michael Geraghtys partner er også fra Spania. Jairo Jose Bautista Ortiz er en 20-åring fra Malaga som er ranket omtrent på samme nivå som Victor Mena. Han viste god form mot slutten av 2021, så det blir spennende å se om han kan finne tonen med andrerangerte Geraghty på vår Power Ranking.

NM-vinner Frederick Schaefer har også vært på internasjonal jakt. Hans partner in crime ligger an til å være Sergi Bigas. 23 år gamle Bigas har fått med seg noen få WPT-poeng fra pre-kvalifiseringer og FIP-turneringer i løpet av fjoråret.

Seeding

  1. Hector Palacios og Francisco Manuel Gil
  2. Fredrik Ask og Victor Mena
  3. Michael Geraghty og Jairo Jose Bautista Otriz
  4. Frederick Schaefer og Sergi Bigas
  5. Adam Knutsson-Sundblad og Linus Frost
  6. Johan Fors og Axel Holm
  7. Faustino Arino og Daniel Picard
  8. Finn Vetvik og Andreas Ljones

Artikkelen handler om: