Search
NM Padel

NM Padel 2021: Gullvinner Ask med skryterettigheter

Som mange hadde forventet ble det en finale mellom Ask/Schaefer og Geraghty/Knagenhjelm i helgas Norgesmesterskap. At det skulle bli fullstendig enveiskjøring var det færre som forutså.

Det var ingen stor overraskelse at Fredrik Ask, med sin solide internasjonale erfaring og hans fremadstormende partner Frederick Schaefer skulle gå helt til topps under NM i Padel som ble arrangert av Oslo Padelklubb. De som hadde ventet på en jevn, spennende og intens finale ble imidlertid skuffet. Til det var Ask og Schaefer alt for suverene.

— Vi spilte en veldig solid match. Jeg er veldig fornøyd med Frederick. Husk at han bare har spilt padel i halvannet år og møter langt mer rutinerte spillere, sa Fredrik Ask til Studio Padels sending etter herrefinalen.

Begge parene gikk gjennom sluttspillet uten nevneverdige problemer. Geraghty/Knagenhjelm hadde ett trøblete sett mot Øystein Steiro og Faustino Arino i kvartfinalen, mens NM-vinnerne trøblet noe i andre sett mot Hector Palacios og Daniel Picard i semifinalen. Sett bort fra dette var det lite motstand å finne blant den norske padel-eliten.

Ask og Schaefer brøt Jacob Knagenhjelms serve allerede i første game, og etter dette var det i realiteten aldri noen vei tilbake. Første sett ble vunnet 6-0 og motstanderne var i realiteten knekket. Det andre settet ble en regelrett formalitet som endte 6-1. 

Til tross for at den avsluttende finalen manglet en skikkelig nerve, var stemningen høy i arenaen helt til siste slag, noe også NM-kongen Fredrik Ask påpekte i etterkant.

— Dette er første gang vi har hatt en skikkelig ramme rundt mesterskapet. Streaming, publikum på tribunen og nydelig stemning.

Neste oppdrag for Ask er en Invitational i Finland, der han skal gå inn i semifinalen sammen med spanjolen Nacho.


Artikkelen handler om: