Search
NM Padel

Første dag av Norgesmesterskapet unnagjort: — Vi kom dessverre til A-sluttspillet!

Det ble servert mye god padel under gruppespillet av NM i padel, både hos herrene og kvinnene. På herresiden var det to gamle fotballhelter som viste imponerende takter.

— Vi kjente på nervene, for konkurranseinnstinktet er større enn talentet, sa en smilende Erik Mykland til Studio Padel etter at han og partner Johannes Hardarsson hadde sikret seg avansement med 6-4, 6-3 over Jan Kokkim og Christian Soto i deres andre gruppespillkamp under det pågående Norgesmesterskapet i padel.

Mykland, best kjent som en av Drillos mest betrodde menn for det norske fotballandslaget på 90-tallet, har over flere år vært en ivrig padelspiller og fortalte i intervjuet at han forsøker å få trent padel minst tre ganger i uken. Nå får han for alvor prøvd seg mot den norske eliten.

— Dette er min 50-årskrise. Jeg er veldig glad for det her (padel). Det skaper samhold, det skaper sosialisering i bevegelse. Det handler om samarbeid og taktikk, noe som minner meg om idretten jeg drev med tidligere, forteller «Myggen» videre.

— Da havner vi dessverre i A-sluttspillet, så da blir det én kamp i morgen, men den utfordringen tar vi, avslutter 50-åringen med 78 landskamper på merittlisten.

I mellomspillet venter duoen Øivind Bjørnstad og Jan Fjeller for Myggen og Hardarsson. Den kampen spilles allerede kl 0900.

Overbevisende Årst

En annen tidligere fotballpersonlighet med padelsuksess var Ole Martin Årst. Hans ferdigheter med racketen er ikke ukjent for padelmiljøet i Kristiansand, men det er likevel noe annet når det står om et Norgesmesterskap.

Sammen med Joakim Johansen gikk han seirende ut av sine to kamper fredag kveld, blant andre mot unge Adrian Gravfort og Aleksander Reinell. Gravfort forsynte seg grovt av medaljefatet under junior-NM for kort tid siden, men denne helga var de gamle fortsatt eldst.

Årst og Johansen gikk dermed direkte til 16-delsfinalen der de skal møte Marius Bentzen og Jonas Ingstad. Bentzen/Ingstad har også to strake seiere, men som begge har gått til tre sett.

Sterke prestasjoner i dameklassen

I kvinneklassen ble det også levert god idrett fredag kveld. De fire toppseedede parene kunne følge med på at bredden i norsk kvinnepadel definitivt er på vei i riktig retning.

Mest imponerende var Isabella Billengren og Janne Pedersen som fikk med seg to kalasseiere på vei mot sluttspillet. I 8-delsfinalen møter de Evy Gullichsen og Jannicke Snyen, som på sin side fikk med seg én seier og ett tap på to jevne matcher fredag.

Forhåndsfavorittene Wanda Håbrekke/Patricia Miguel ser vi først i kvartfinalen lørdag kl 10.30.


Artikkelen handler om: