Search
Foto: FIP Padel
Internasjonal Padel

Spansk storeslem i Padel-VM

Spania har igjen bevist at de er verdens ubestridt beste padelnasjon. Kun Argentina hadde noe som helst motstand å stille opp med under mesterskapet i Qatar, men også argentinerne ble for små - altfor små.

Verdensmesterskapet spilles som rene nasjonsdueller, der landene møter hverandre over tre kamper. Seks spillere er involvert for hver nasjon i hver duell.

Norge deltok ikke under verdensmesterskapet, noe heller ikke Sverige gjorde. Svenskene valgte å stå over da mesterskapet opprinnelig skulle arrangeres for ett år siden - og ble av den grunn nektet deltakelse denne gang.

For herrene ble det en lang parademarsj for Spanjolene. De tapte ikke en eneste kamp i løpet av hele mesterskapet, og avgjorde dermed også finalen mot Argentina før det ble nødvendig med et tredje oppgjør. Arturo Coello/Alejandro Galan slo først Gutierrez/Agustin Tapia med 6-1, 7-5. Kort tid etter fulgte Paquito Navarro/Juan Lebron opp med seier 6-2, 3-6, 7-5 over Fernando Belasteguin/Martin Di Nenno.

Sistnevne kamp var faktisk første gang at spanjolene var i trøbbel i løpet av uken i Qatar. De lå under 2-5 i avgjørende sett, samtidig som Paquito Navarro behøvde behandling for krampe i den stekende heten. Det ordnet seg likevel til slutt, og spanjolene kunne danse jublende inn i kvelden.

— En utrolig opplevelse

Det ble ikke stort annerledes på damesiden. Anført av Gemma Triay og Ale Salazar var de spanske senoritaene fullstendig dominerende fra start til slutt.

— Den her uken har vært en utrolig opplevelse, skriver Ari Sanchez på vegne av laget på Instagram, og bygger opp om flyten hele den spanske delegasjonen opplevde under oppholdet i Qatar.

I selve finalen var det naturligvis Argentina som stod på motsatt banehalvdel også for kvinnene. Triay/Salazar var som vanlig suverene og beseiret Claudia Jensen/Silvana Campus med 6-2, 6-0.

Ari Sanchez og Paula Josemaria møtte noe bedre motstand, men dro likevel inn en relativt komfortabel seier med 7-6, 2-6, 6-4 mot Delfi Brea/Aranza Osoro.

Dermed ble det, som de fleste forventet, spansk storeslem i Qatar.

Artikkelen handler om: