Search
William og Trym Wennersten/Mille Huse og Emma Karlsrud
Foto: Henrik Jarl Ljungberg
Norsk Padel

Tidenes første juniornorgesmestere!

Moss Padelklubb stod som arrangører da tidenes første Norgesmesterskap for juniorspillere ble avholdt fredag til søndag. Samtidig ble det også arrangert rankingturnering for seniorer, så det var nok å henge fingrene i for de ansvarlige.

Det ble konkurrert i hele ti ulike klasser fordelt på 79 ulike spillere. Flere konkurrerte i tillegg i flere klasser - og dro med seg flere medaljer i edle valører.

Av de som dro hjem med størst mengde edelmetaller fant vi Emma Karlsrud og Mille Huse fra Smaalene Padelklubb. De tok like greit med seg rankingturneringen for seniorer på lørdag, før de ble norgesmestere for både U19 og U16 på søndag.

Adrian og Sander Gravfort forsynte seg også grovt av matfatet i Moss. Det var imidlertid ikke bare pølse i vaffel som stod på menyen, men også gjeve medaljer. Adrian vant i U16 og tok bronse i både U19 og U23, mens Sander tok gull i U23 og U23-Mix, samt en sølvmedalje i U19. I tillegg kom han til finalen i rankingturneringen for senior.

— Turneringen gikk knirkefritt fra A til Å. Det var en fire-fem av oss som har jobbet en 40-timers helg, men vi har fått så mange fantastiske tilbakemeldinger som har gjort strevet verdt det. Det finnes så mye fine folk i padelmiljøet i Norge, forteller en strålende fornøyd turneringsleder Henrik Jarl Ljungberg til Padel Alto Norge.

Gullvinnere:

  • U14 Gutter - Theodor Løvgren Heyerdahl og Tord Brevik Kolsvik (Moss Padelklubb)
  • U16 Gutter - Tord Brevik Kolsvik og Adrian Gravfort (Moss Padelklubb)
  • U16 Jenter - Emma Kalsrud og Mille Huse (Smaalene Padelklubb)
  • U19 Gutter - William Wennersten og Trym Wennersten (Moss Padelklubb)
  • U19 Jenter - Emma Kalsrud og Mille Huse (Smaalene Padelklubb)
  • U23 Herrer - Sander Gravfort (Moss Padelklubb) og Christian Arntsen (Smaalene Padelklubb)
  • U23 Mix - Sander Gravfort (Moss Padelklubb) og Ine Maren Pedersen (Moss Tennisklubb)

Geraghty og Knagenhjelm har funnet NM-formen

Parallelt med mesterskapene i ungdomsklassen ble det som tidligere nevnt arrangert rankingturnering i seniorklassen. Helt til topps gikk - ikke overraskende Michael Gerraghty og Jacob Knagenhjelm.

Paret har vunnet hver sin rankingturnering den siste tiden, med henholdsvis Richard Rogstad og Fredrik Schaefer som partnere. Denne gangen fant de sammen og viste seg å være uslåelige i Moss.

— Vi er veldig fornøyde med å vinne. Vi fikk forsøkt litt ulike strategier og spilte stabilt i egen serve. Vi håper å bygge videre på dette i NM, fortalte vinner Knagenhjelm etter turneringen.

31 år gamle Knagenhjelm og partner Geraghty møtte på få utfordringer underveis. Heller ikke finalen mot turneringsansvarlig "Henke" Ljungberg og medaljegrossist Sander Gravfort bød på store problemer. Til slutt ble det en komfortabel seier med 6-3/6-2.

— Vi nådde delmålet vårt om en finale, men så tok kreftene slutt for både Sander og meg. Da klarte vi ikke å gi Michael og Jacob noe særlig kamp i finalen. Skal man ha en sjanse mot de to så må man være 100%, forklarer Ljungberg etter finaletapet.

Nå ser han frem til å hvile litt før fokuset rettes mot NM som går av stabelen om to helger. På spørsmål om hva målsettingen er, svarer han krystallklart:

— Målsettingen er å nå en semifinale.

— Ask og Schaefer får nok regnes som favoritter!

Vinnerne av rankingturneringen, Jacob Knagenhjelm og Michael Geraghty, skal også spille sammen under det kommende Norgesmesterskapet. Noe favorittstempel vil de imidlertid ikke ha på seg.

— Det blir tøffere i NM. Det er flere bra lag, men spiller vi bra har vi gode muligheter til å nå langt tror jeg. Vi har ikke spilt så mye sammen før. Et par turneringer i Sverige for noen år siden, samt noen treningskamper i Spania i sommer, men det er alt. Ask og Schaefer får nok regnes som favoritter, sier Jacob Knagenhjelm med et lurt glis.

Padel Alto Norge skal selvsagt følge både oppladningen og selve Norgesmesterskapet tett.

Artikkelen handler om: