Search
Norsk Padel

Historiens første junior-NM: "Padel-Norge er i startfasen"

Det er duket for et historisk øyeblikk i Moss kommende helg. For aller første gang skal det spilles om en norgesmestertittel i juniorklassen.

Totalt 78 spillere er påmeldt til helgens kombinerte junior-NM, lands- og rankingturnering arrangert av Moss Padelklubb. Det skal kåres mestere i klasser opp til 23 år, samtidig som noen av landets beste seniorspillere også skal møtes til dyst om gjeve rankingpoeng.

At det for første gang i historien arrangeres et norgesmesterskap for yngre utøvere er et tydelig tegn på at padelsporten er på fremmarsj. Det er også turneringsansvar Henrik Jarl Ljungberg klar på:

— Padel-Norge er i startfasen. Dette er første gang det arrangeres et NM for junior og det er et viktig steg, påpeker Ljungberg til Padel Alto Norge.

Det er totalt 18 påmeldte par i juniorklassene, samt 12 par i landsturneringen for 10-12 år. Det er litt under det arrangørene hadde håpet på.

— Vi hadde ønsket noen flere, men igjen så er dette første gang. Det er også viktig å huske på at det er NM og at det derfor er mange som tenker at de ikke er gode nok, forteller turneringslederen med en optimistisk undertone.

— Om vi er klare favoritter? Ja - absolutt!

Parallelt med NM for junior avholdes også den siste rankingturneringen for seniorer før NM. 12 par står på startlisten, med de tidligere vinnerne Michael Geraghty og Jacob Knagenhjelm som de største forhåndsfavorittene.

Under den forrige rankingturneringen arrangert av Nordre Follo Padelklubb i Kolbotn var det Knagenhjelm som gikk til topps sammen med partner Fredrik Schaefer. Denne gang slår han seg sammen med finalemotstanderen Michael Geraghty for å få en god gjennomkjøring før Norgesmesterskapet.

— Om vi er klare favoritter? Ja - absolutt, men man vet aldri i padel. Det går opp og ned noen ganger. Motstandere kan ha dagen og du kan være uheldig, sier Michael Geraghty til Padel Alto Norge et par dager før det hele drar i gang.

Geraghty og Jacob Knagenhjelm har spilt et par turneringer sammen tidligere. Forrige gang vant de B-klassen i en SPT-turnering i Sverige. De har også gått noen runder sammen i Spania denne sommeren.

En annen som også skal forsøke seg i rankingturneringen er hovedansvarlig Henrik Jarl Ljungberg. Han spiller sammen med Sander Gravfort og har også ambisjoner på egne vegne.

— Vi har ambisjoner om å nå en finale, men det blir tøffe kamper på veien dit. Samtidig hadde det vært gøy å prøve seg mot Geraghty/Knagenhjelm. Om det er i en eventuell final eller tidligere vet man jo ikke, avslutter Ljungberg.

Turneringen spilles fra fredag til søndag, så ta turen til Moss Padel for å se det aller første Norgesmesterskapet for juniorer!


Artikkelen handler om: