Search
Foto: Martin Nilsson
Norsk Padel

Seier og tap for Ask i WPT Malmø

Fredrik Ask er Norges bidrag i denne ukens WPT-turnering i Malmö. Sammen med partner Arnau Riba Corbella kom han seg mesterlig over første hinder, men måtte gi tapt for spanske overmenn søndag ettermiddag.

Ask og Riba gikk til andre runde i pre-kvalifiseringen i Cascais i slutten av august - og dette var andre gang de spilte sammen på padelbanen. Vi fikk en kjapp kommentar fra Fredrik før avreise til Sverige.

— Vi har fått en god trekning og håper vi kan utnytte det, selv om enhver match på WPT er tøff. Vi går inn med en innstilling om at alt er mulig, så får vi bare se. Vi vet vi kan gå langt, sa Ask til Padel Alto Norge før avreise til Sverige.

Jevn batalje mot finnene

I første runde av pre-kvalifiseringen møtte Ask og Riba de finske WPT-debutantene Tuomas Manner og Henrik Sillanpää. Selv om de er debutanter i WPT-sirkuset er de begge erfarne padelspillere som for øyeblikket er rangert som nummer tre og fire på de finske rankinglistene. De deltok også under sommerens europamesterskap.

Både Manner og Sillanpää har en lang fortid fra tennisbanen, der Manner tidligere har blitt finsk mester, mens Sillanpää kan skryte av å nesten ha slått seg inn i topp 500 på ATP-rankingen.

En veldig jevn kamp endte til slutt med 2-0 i sett (7-6/7-6) for vår mann og hans spanske partner.

— En seier betyr flere rankingpoeng, noe som åpenbart er viktig for neste sesong, forteller Ask.

Spansk overmakt

Søndag ettermiddag var Ask og Riba nok en gang i aksjon. Denne gang var det spanjolene Alex Cinca Hernandez og Juan Martinez Vazquez som stod på motsatt banehalvdel. 19 år gamle Hernandez kommer fra Valladolid, mens 26-åringen Vazquez for tiden jobber som trener i Helsingborg.

Den andre pre-kvalifiseringsrunden ble imidlertid ingen stor norsk suksess. Motstanderne vant 6-2 i første sett og andre sett ble stående med sifrene 6-0. Kort prosess og hjemreise for den ambisiøse 31-åringen.

Hernandez og Vazquez gikk på sin side på et klar nederlag i tredje pre-kvalifiseringsrunde mot nok et spansk par - nemlig Abecia/Delgado, som begge ligger ranket rundt nummer 100 på WPT-rankingen.

Norsk suksess på den internasjonale padelscenen virker foreløpig å være et fjernt eventyr, men vi krysser fingrene for at hardsatsende nordmenn tar nye steg i 2022.

Artikkelen handler om: