Search
Jacob Knagenhjelm, Frederik Schaefer, Faustino Arino og Michael Geraghty
Foto: Daniel Svensson
Norsk Padel

Schaefer og Knagenhjelm til topps i Invento Cup

Sju herrepar var samlet da Nordre Follo Padelklubb inviterte til rankingturnering på PurePadel Kolbotn denne helgen. Aller best var Frederick Schaefer og Jacob Knagenhjelm - men en ekte hockeyveteran imponerte også stort...

Det hersket enighet om at kvaliteten på spillerne i Invento Cup på Kolbotn var bra denne helgen. Kvantiteten var det derimot mindre jubel for. Kun sju deltagende par var det ingen av de involverte som var spesielt fornøyde med. 

— Jeg syns arrangementet gikk greit, forutsetningene tatt i betraktning. Vi tar med oss erfaringene vi har fått gjennom denne prosessen inn til neste konkurranse. Da skal vi et par nivåer opp i totalopplevelsen, forteller turneringsleder Fredrik Lundgren fra Nordre Follo Padelklubb til Padel Alto Norge.

Til tross for at det kun deltok sju par var det likevel spillere på høyt nasjonalt nivå representert. Det lengste strået trakk Frederick Schaefer og Jacob Knagenhjelm. I gruppespillet fikk de to enkle seiere, mens de måtte slite med forrige helgs sølvvinner Henrik Ljungberg og hans partner Anders Wendelborg Aurstad.

Med settsifrene 6-4, 7-5 tok de seg likevel greit videre til en finale, der vinneren fra turneringen i Trondheim, Michael Geraghty og Faustino Arino stod på motsatt banehalvdel. I selve finalen var det aldri noen tvil. Etter å ha spilt opp mot sitt aller beste kunne Schaefer og Knagenhjelm stolt løfte armene over hodet med overbevisende 6-1, 6-2.

— Jeg er veldig fornøyd med hele helgen, men spesielt spillet i finalen. Jeg og Jacob har faktisk aldri spilt sammen før, så vi trengte noen kamper på å komme i gang. Mot Geraghty og Arino spiller vi en nærmest perfekt match, fortalte Frederick Schaefer til oss i etterkant av turneringen. Schaefer hyllet også sin partner Knagenhjelms innsats.

— Jeg er veldig imponert over hvor bra Jacob spilte på forehand. Han begynte nylig å spille på den siden, så det er gøy å se at han løser det så godt allerede.

24 år gamle Schaefer har såvidt fått smaken på internasjonal padel. Han deltok i EM i Marbella og har forsøkt seg i FIP Rise, men er klar på at ambisjonene strekker seg lengre enn bare å smake på det internasjonale nivået.

— Nivået internasjonalt er høyt, men jeg har allerede seirer på det nivået og har kjent på at jeg kan henge med. I tiden fremover blir det Lag NM, NM og We Love Padel, men jeg har ambisjoner om å reise mer neste år. Jeg har bare spilt padel i to år og føler jeg fremdeles kan forbedre meg mye. Mitt høyeste ønske er å prøvd meg profesjonelt, så jeg håper jeg kan få med noen sponsorer så jeg kan realisere drømmen, sier den ambisiøse unggutten til Padel Alto Norge.

NHL-proffen Myrvold imponerer med racketen

Den tidligere ishockeystjernen Anders Myrvold var også blant deltakerne i rankingturneringen. 46-åringen, som har fått spilletid i fire ulike NHL-klubber, har vært aktiv på padelfronten og viste med sitt spill i Kolbotn at han er en mann å regne med også uten skøyter under føttene.

— Det var litt varierende prestasjoner, men gøy å få være med og teste seg mot de beste i Norge, forteller Myrvold som sammen med partner og turneringsleder Fredrik Lundgren tok en andreplass i gruppa og en delt tredjeplass totalt.

Myrvold, som har spilt mye tennis siden han var en liten gutt, forteller videre at han fikk fullstendig tenning første gang han spilte padel. Dette er nok ikke siste gangen vi ser hockeylegenden i Padel Alto Norge-sammenheng.

Fredrik Lundgren og Anders Myrvold

Fredrik Lundgren og Anders Myrvold Foto: Daniel Svensson


Få påmeldte

Med 16 deltagende par i Trondheim forrige uke skulle en tro det var mulighet for å samle flere spillere også i Kolbotn, men den gang ei. 

— Ganske skuffende at det bare er sju par som deltar. Her har både forbundet og klubben mye mer å hente, sier en litt nedtrykt Michael Geraghty, som tapte finalen med en noe ruskete kropp.

Frederick Schaefer fra vinnerduoen delte sin finalemotstanders synspunkt:

— Det er rett og slett litt trist at vi bare har åtte påmeldte lag, hvorav det ene trakk seg. Tror hele helgen dessverre kolliderte med noen andre events og at det ødela litt. På tross av dette ble turneringen arrangert på en fin og ryddig måte av klubben. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av alle som er tilknyttet Pure Padel, så det er alltid hyggelig å komme dit, avsluttet Schaefer med et smil.


Artikkelen handler om: