Search
Internasjonal Padel

Belasteguin vant over sin gamle makker - klar for semifinale i Cordoba

For bare én måned siden var de makkere. Fredag sendte Fernando Belasteguin sin tidligere partner rett hjem fra Cordoba Open i WPT.

Bruddet mellom 42 år gamle "Bela" og fem år yngre Sanyo Gutierrez har vært et av de største samtaleemnene i padelsporten den siste tiden. De legendariske argentinerne har begge vært markante i WPT-sirkuset i en årrekke, og det var derfor knyttet stor spenning til hvordan de ville prestere med sine nye makkere i Cordoba Open.

Belasteguin og den høyreiste 19-åringen Arturo Coello lå lenge dårlig an i kvartfinaleoppgjøret mot Gutierrez og Agustin Tapia. De tapte det første settet klart, men alt snudde midtveis i kampen. I et jevnt og nervepirrende andre sett klarte duoen med hele 23 års aldersforskjell å vippe et tie-break til sin fordel.

Etter dette gikk luften ut av Tapia og Gutierrez. Der motstanderne gjorde feilene innledningsvis i kampen, var det nå lite kvalitet igjen hos det hel-argentiske paret. Etter en blytung avslutning på matchen måtte de innse at Belasteguins rutine og Coellos ungdommelige pågansmot ble en for stor utfordring denne gang.

Med settsifrene 3-6/7-6/6-1 kan dermed "Bela" og hans nye partner forberede seg på deres første semifinale i deres andre turnering sammen. Det er første gang 42-åringen har kommet seg så langt i WPT siden han og Gutierres tok seg til finalen i Las Rozas Open i juli. Coello var på sin side i semifinalen så sent som i Lugo Open for en måned siden. Da måtte de imidlertid trekke seg grunnet skade.

I seminalen møter Belasteguin/Coello den spansk-argentinske duoen Paquito Navarro/Martin di Nenno - vinnerne av Barcelona Masters. Turneringen der samarbeidet mellom "Bela" og Sanyo Gutierrez tok slutt.

I den andre semifinalen møter verdensenerne Alejandro Galán og Juan Lebron en spennende utfordring i Franco Stupaczuk og Alejandro Ruiz.

Artikkelen handler om: