Search
Internasjonal Padel

Lisandro Borges om Players Padel Tour: "Vi skal ha de beste spillerne i verden"

Krigen om de beste padelspillerne i verden pågår for fullt. Players Padel Tour er det nyeste tilskuddet i kampen om oppmerksomheten. Deres største trekkplaster? En mangedobling av premiepengene!

— Vi skal ha de beste spillerne i verden i løpet av nærmeste fremtid, sier Lisandro Borges, turneringsleder for Players Padel Tour til Padel Alto.

World Padel Tour har vært ledende på verdensbasis det siste tiåret. Nå er WPTs posisjon på toppen av hierarkiet truet. Både fra nykommerne i Players Padel Tour og det allerede etablerte APT Padel Tour. Sistnevnte ledet av monegaskeren Fabrice Pastor.

I månedsskiftet september/oktober dukket det opp en ny Instagramkonto med navnet The Players Padel Tour. Mannen bak, Lisandro Borges tok seg tid til å utdype planene sine for Padel alto.

— Vi ønsker å gi makten tilbake til spillerne. Players Padel Tour er den første profesjonelle verdensserien designet med tanke på spillernes beste. Den er moderne, rettferdig, velbalansert og ikke minst lønnsom, sier Borges.

Han vet ikke når touren kommer i gang eller hvem som kommer til å spille, men sammen med rike og engasjerte investorer sikter han seg inn på de aller beste spillerne padel har å by på.

— Ja, vår intensjon er å få tak i de aller beste spillerne i nær fremtid. Alle profesjonelle utøvere skal få muligheten til å delta - og oppstarten er avhengig av når disse spillerne er klare, forteller han videre.

Spillernes kontrakter med World Padel Tour utløper etter 2023-sesongen. Fra da er det åpent for de ulike aktørene å kjempe om de beste spillerne. Lisandro Borges ser imidlertid ikke på Players Padel Tour som et tilskudd til allerede eksisterende verdensomspennende turneringer.

— Nei, vi tror ikke det er gunstig med flere ulike tourer som pågår samtidig. Det er egentlig en umulighet med tanke på våre ambisjoner. Det byr på mange problemer, for eksempel rankinglister. Det finnes jo ingen andre idretter som opererer med flere verdensserier. Vi mener det bør være flere turneringer, men alle innenfor ett turneringsformat. En verdenscup om du vil.

Det er ingen hemmelighet at mange spillere er misfornøyd med både pengepremier og rettigheter i dagens padelverden. Lisandro Borges forklarer hvorfor Players Padel Tour vil være et godt valg for spillerne.

— Premiepengene vil være tre til fire ganger høyere enn de er i dag. I tillegg ønsker vi å få til et "pengefond" for spillerne, der 50% over tourens overskudd skal gis tilbake til spillerne gjennom Players Padel Associaton hvert år.

De seneste årene har World Padel Tour i stor grad vært sentrert rundt Spania. Denne sesongen har hele 14 av 19 WPT-turneringer vært holdt i Spania. Denne modellen ønsker Players Padel Tour å gå bort fra.

— Dette er en 100% internasjonal tour. Turneringene skal holdes rundt omkring i hele verden, forsikrer Lisandro Borges.

Artikkelen handler om: