Search
Tine Naja Hauth Larsen og Mikael Thobo
Padel Alto
Internasjonal Padel

Danmarks aller første WPT: "Ønsker å arrangere en av verdens største turneringer"

I mai neste år kommer World Padel Tour til Danmark for første gang i historien. Padel Alto fikk en prat med folkene som har brakt sirkuset til ett av landene der padelsporten er i størst vekst.

— Vi håper å arrangere en av verdens største turneringer i fremtiden, forteller turneringsleder Mikael Thobo til Padel Alto.

Padel vokser raskt i mange land rundt omkring i verden og det blir stadig større konkurranse om å få arrangere WPT-turneringer. Sverige var først ute i Norden da de arrangerte World Padel Tour Open Championship tilbake i 2018.

Neste år kommer touren til nabolandet Danmark for aller første gang. Turneringen skal gå under navnet Danish Padel Open.

— Dette er en fantastisk mulighet for å heve padel til et helt nytt nivå i Danmark. Det har vært en voldsom vekst både i antall baner og spillere. Det ser ut til å være den samme, eksplosive utviklingen som Sverige opplevde for noen år siden. Vi kommer etter, sier Thobo, turneringsansvarlig for Danish Padel Open til Padel Alto underveis i Barcelona Masters.

"Ble bestemt i Menorca i fjor"

Thobo og hans partner Tine Naja Hauth Larsen er ansvarlige for gjennomføringen av den første WPT-turneringen på dansk jord. Sammen med senteret PadelPadel som er vertskap for kvalifiseringsrundene.

Mikael og Tine kom over padel ved en tilfeldighet på 90-tallet under en sommerferie til Marbella.

— Etter endt ferie dro vi hjem til Danmark og glemte reglene fullstendig før vi returnerte året etter, sier Mikael tankefull.

Mye har skjedd siden den gang. Etter å ha bodd noen år i Madrid, bestemte de seg for å ta med seg sin nyvunne padelkjærlighet tilbake til Danmark.

— Vi observerte på nært hold hvor stort det var i Spania. Deretter så vi den eksplosive veksten i Sverige. Da skjønte vi at dette kunne være mulig i Danmark også. Vi bestemte oss for å åpne et padelsenter her hjemme, forteller Mikael Thobo videre.

Etter å ha saumfart markedet for padelbaner ble de spurt om å ha agenturet for Padelgalis på det danske markedet. Nå, kun et par år senere, forbereder Mikael Thobo og Tine Naja Hauth Larsen seg på å ta i mot hele verdenseliten i padel til Danmark for aller første gang.

— Jeg kom tilbake til Danmark i 2020. Vi har reist rundt på en rekke WPT-turneringer og blitt godt kjent med folkene i organisasjonen. Det ble bestemt i Menorca i fjor at Danmark skal arrangere World Padel Tour i både 2022 og 2023, gløder Thobo.

Våre nordiske naboer i Sverige arrangerte sin første Open tilbake i 2018. Etter to vellykkede utendørsturneringer i Båstad ble det avgjort at turneringen skulle flyttes til Malmø Arena, som kan ta imot 13.000 tilskuere.

"Vi vet hvor gale svenskene er"

Turneringen i Malmø arrangeres i november, mens Danish Padel Open skal spilles i mai. Nærmere bestemt i uke 20. De turneringsansvarlige er ikke i tvil om at Danmark er klar for en turnering av denne størrelsen.

— Det går i rakettfart for øyeblikket. Hver gang vi drar på et nytt padelsenter så er det utelukkende nye mennesker. Det er så mange nye spillere. Utviklingen går så fort, sier Hauth Larsen. Turneringskoordinatoren har stor tro på padelsportens fremtid i Danmark.

— Vi er 100% sikre på at tiden er inne. Det er stor interesse fra landene rundt, men selvfølgelig også her i Danmark. Folk har ringt fra Finland for å høre om det er mulig å forhåndsbestille billetter - og vi vet alle hvor gale svenskene er når det er snakk om padel, utdyper Mikael Thobo.

Det er foreløpig ikke endelig bestemt hvor turneringen skal spilles, men det kommer til å være i nærheten av København. Om Danish Padel Open blir en suksess håper duoen på at de får fornyet kontrakten sin med World Padel Tour.

Så gjenstår det å se om vi får noen norske innslag i World Padel Tour om et drøyt halvt års tid.

Artikkelen handler om: