Search
Martin Nilsson
Norsk Padel

Fredrik Ask vil leve ut drømmen: "Håper å kunne satse 100% på padel neste år"

Han har fått smaken på livet med de store gutta i padelsporten. Neste år håper Fredrik Ask (31) å kunne spille padel på fulltid. 

Padel Alto fikk noen ord med den ambisiøse nordmannen under Studio Padel Stockholm Showdown forrige helg. Ask spilte sammen 76.rangerte Toni Bueno Gomez i turneringen som hadde en samlet premiepott på 220.000 svenske kroner.

Ask og Gomez vant det første settet i kampen mot den sterke argentinske duoen Maxi Sanches Blasco/Christian Gutierrez, men måtte til slutt gi tapt med sifrene 6-3, 4-6, 4-6. Vi benyttet anledningen til å bli litt mer kjent med den hardtsatsende 31-åringen.

Nå har du spilt padel aktivt i noen år, men hvordan begynte det egentlig?

- Det hele begynte med at jeg ble invitert av en argentinsk kompis til å spille en oppvisningskamp sammen med han på et nytt senter i Askim. Jeg tror det var for rundt fem år siden. Vi møtte to spanjoler som hadde spilt en del padel tidligere - og vant! Da skjønte jeg at dette var noe jeg ville utforske mer.

På den tiden var Fredrik fortsatt aktiv tennisspiller. Han flyttet tidlig til USA og spilte collegetennis for University of Arizona. Da han returnerte til Norge etter studiene fortsatte han satsningen frem til han offisielt la opp i 2017.

- Jeg hadde spilt tennis hele livet så jeg begynte å bli litt lei. Jeg fikk øynene opp for padel i en periode der jeg funderte på hva jeg skulle gjøre videre. 

Du har jo deltatt i noen turneringer i APT og WPT de siste årene. Hvordan ser du for deg den videre satsingen nå?

 Jeg er deleier i et firma som selger padelbaner - og utstyr, så jeg er fullt opptatt med det på dagtid. I tillegg til at jeg av og til kommenterer padel for Viaplay i helgene. Du kan trygt si at padel har overtatt livet mitt. Jeg skulle bare hatt mer tid til å spille selv.

31 år gamle Ask har i en årrekke vært av de mest markante norske padelspillerne, og mannen med flere NM-titler i både tennis og padel legger ikke skjul på at han ønsker å se hvor langt han faktisk kan nå i sin nye idrett.

- Nå får jeg bare trent et par ganger i uka her i Norge - og det er ikke tilstrekkelig for å ta det neste steget. Selv om det selvsagt er motiverende å se at jeg klarer å holde et såpass høyt nivå med et lavt treningsvolum.

Hvordan er nivået på spillerne du møter i Norge da?

- Det blir litt for lavt. Derfor blir det ofte terping på tekniske detaljer. Det er ingen andre nordmenn som drar ut på turneringer regelmessig, så det er vanskelig å få skikkelig matching.

Fredrik er likevel påpasselig med å rose den nye generasjonen padelspillere i Norge.

- Det er mange unge talenter, men de må få utvikle seg videre. Det er faktisk ikke så mange tennisspillere som har konvertert til padel her til lands, så det er mange amatører. Sporten vokser fort, men det tar tid før toppnivået heves.

For å være litt konkret, hvordan ser du for deg neste sesong?

- Jeg håper å kunne satse 100% på padel neste år. Det er ennå mye uvisst rundt WPT og ATP. Slik det er nå så gir det bedre utbytte å spille ATP, samtidig som nivået er mye lavere. Jeg har også noen rankingpoeng der fra Kungsbacka. Jeg må forsøke å strukturere ting slik at jeg får spilt mer. Jeg har lyst til å få til en fulltidssatsing. Det krever naturligvis at jeg får på plass tilstrekkelig med sponsorer. Jeg har fått god støtte av sponsorene mine i år, men det behøves mer for å kunne gjøre det 100%, avslutter Ask med en optimistisk undertone, før han vender snuten hjem mot moderlandet.

Artikkelen handler om: