Search
Internasjonal Padel

Spania til topps i Junior-EM

I tidenes aller første Europamesterskap for juniorer var det - ikke overraskende - Spania som stakk av gårde med tittelen. De rødkledde kunne juble på hjemmebane, både i herre- og kvinneklassen.

På lørdag gikk finalene i Junior-EM av stabelen i solrike Valencia. Der viste spanjolene at til tross for at padelsporten er på stor fremmarsj på kontinentet, er det fremdeles Spania som er kongene på haugen - og det med god margin.

På damesiden stod finalen mellom Spania og våre naboer fra Sverige. Det var imidlertid aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne. I både U14 og U16 endte det med solide 6-0, 6-0 seiere, mens det var hakket jevnere i U18. Likevel vant Noa Canovas og Jimena Velasco 7-5, 6-1 over sine svenske motstandere.

Blant herrene ble det et realt oppgjør fra Den iberiske halvøy. Portugal slo ut Italia i sin semifinale og kom til den store finalen med høye forventninger. De ble imidlertid fort stilnet.

I samtlige tre kamper ble det grei skuring for spanjolene: 6-0. 6-2 i U14. 6-1, 6-1 i U16 og 6-1, 6-1 i U18.

Dermed ble det spansk storeslem på hjemmebane - og en tydelig pekepinn på at resten av Europa fortsatt har en vei å gå for å utfordre kongene og dronningene fra sør.

Artikkelen handler om: