Search
Norsk Padel

Wanda vant igjen

Det kom vel neppe som noen overraskelse på mange, men nok en gang endte rutinerte Wanda Håbrekke opp som ubeseiret i den gjeveste kvinneklassen. Sammen med partner Silvia Ricote var hun uslåelig – nok en gang.

218 spillere var samlet til storturnering da We Love Padel arrangerte Ragde Challenge på Nordic Padel i Oslo. En storslått hyllest til padelsporten med sprudlende utøvere i aksjon fra torsdag til søndag.

En kort oppsummering av Ragde Challenge for favorittene er rimelig enkel. Fem kamper, fem seiere, ingen tapte sett. Vi ser imidlertid at det finnes unge talenter som ønsker å klå padeldronning Håbrekke i de nærmeste turneringene.

I gruppe 1 manøvrerte fremadstormende Hannah Lehfeldt og Mille Huse seg frem til en semifinale ved å slå ut Cecilia Högrell/Mia Frogner og Julie Kjendlie/Helen Kristiansen.

I gruppe 2 var Sandra Bolstad og Vendela Fridell like suverene som Håbrekke/Ricote var i første gruppe, og med seg fikk de Camila de Santana og Frida Vedlund.

Det ble bråstopp i semifinalen for Santana/Vedlund da storfavorittene møtte opp på motsatt banehalvdel, mens Lehfeldt og Huse overrasket mange ved å utmanøvrere Bolstad/Fridell i et jevnt oppgjør i deres semi.

I den store finalen var det, som så ofte før, de gamle som var eldst og tok seieren 6-3, 6-2. Det er likevel lite annet å gjøre enn å la seg imponere av Hannah Lehfeldt og Mille Huses nivå. Purunge Huse vant i tillegg den prestisjetunge mix-klassen i par med Lars Czwartek.

Bergh og Johansson best blant de nest beste herrene

I Herrer A stilte 16 par opp til dyst. Til sist var det vinneren fra We Love Nox, Christian Bergh og hans partner for helgen Cezar Johansson som gikk til topps. De slo høytflyvende Anders Myrvold og Johan Malmkvist i semifinalen, før de tok ut svenskene Robin Söder og Eric Lund i finalen.

Det helsvenske paret kom på sin side seg videre til finalen ved å slå ut WLP-veteranene Andreas Midell og Peter Midow i en thriller av en semifinale.

I den enorme B-klassen for herrer var det påmeldt hele 32 par. Her var det til slutt Gøran Birkeland og Torgeir Aslestad som tok med seg pokalen, etter å ha vunnet over Henrik Kleven og fjorårets NM-vinner for damer Janne Pedersen i finalen.

I C-klassen kunne David Wall og WLP-nykommeren Benjamin Piccot heve racketene over hodet i jubel etter å ha sablet ned all motstand hele helgen.

Stor vekst på damesiden

Det er en glede å se den enorme veksten som skjer på damefronten om dagen. Under Ragde Challenge var det ikke bare en smekkfull A-klasse, men også totalt 24 lag i en B- og C-klasse.

Triumfen i Damer B gikk til Aurora Bull Noulund og Lea Johanne Bentzen etter en tett kamp mot Anna Lübeck og Johanne Jerven Hestad, mens C-klassen ble vunnet av Hege Demba og Trinelin Randin.

 

Artikkelen handler om: