Search
Norsk Padel

Hvem stikker av med 30.000 skinnende blanke kroner?

Covid og Ragde Challenge er to parter som ikke har gått godt overens de siste månedene. Nå ser det imidlertid endelig ut til at storturneringen kan gjennomføres. Det har blitt en del utskiftninger fra det opprinnelige startfeltet, men vi har tatt en nærmere titt på hva som venter oss av godbiter denne helga.

218 spillere er registrert i startfeltet, fordelt på åtte forskjellige klasser i storturneringen arrangert av We Love Padel. Det har vært mye snakk om eliteklassen med 30.000 kroner til vinnerne, men minst like spennende er det å se at det er påmeldt vanvittige 32 rene damepar til turnering. Til sammenligning stilte det 17 par i fjorårets Norgesmesterskap.

Ask, Schaefer eller Geraghty?

Tre av landets absolutt beste padelspillere har ennå til gode å presentere seg i turneringer på norsk jord denne våren. I Ragde Challenge vil vi endelig få muligheten til å se på nært hold hva Fredrik Ask, Frederick Schaefer og Michael Geraghty har av triks i ermet.

Vår ubestridte ener den seneste tiden, Fredrik Ask, har forsøkt seg på WPT-kvalifiseringer i både Madrid og Reus uten å lykkes helt til nå. I Ragde Challenge spiller han sammen med spanjolen Claudio Lanzinger Zurita som ligger plassert som nr 224 på WPT-rankingen.

Frederick Schaefer, som vant NM sammen med Ask i fjor høst spiller sammen med Sergi Bigas. Den 23 år gamle spanjolen er i likhet med Schaefer tilknyttet PDL Center Oslo og ligger for øyeblikket på 307.plass på listene til World Padel Tour.

Michael Geraghty virker å ha landet den største fisken av nordmennene. Hans partner blir Daniel Bautista, som har mye internasjonal erfaring til tross for sin relativt unge alder. I siste WPT-kvalik kom han seg forbi første hinder i pre-kvalifiseringen, men måtte gi tapt i 2.runde. Det ga han nok poeng til å hoppe til 174.plass på rankinglisten.

Nino Ariño har fått med seg Anton Marquez Larrea (#439), mens Hector Palacios prøver lykken med Guillermo Vizcay. Den sjette og siste duoen i eliteklassen består av spanjolene Manuel Valcarel Sanchez (#361) og Javier Lopez Parra (#1060).

På forhånd virker det helt åpent, men vi blir ikke overrasket om Fredrik Ask segmenterer sin posisjon på toppen av vår Power Ranking med en seier her. Verken Schaefer eller Geraghty vil imidlertid gi seg uten kamp. Dette kommer til å bli heftig!

Håbrekke fortsatt på seiersstien?

Som nevnt innledningsvis er det hele 32 kvinnelag registrert for Ragde Challenge. I tillegg finner vi høstens norgesmester Patri Levitskiy påmeldt i herrenes A-klasse. Det gror godt i norsk kvinnepadel!

I Damer A er det liten tvil om at Wanda Håbrekke og hennes partner Silvia Ricote er favoritter. Håbrekke vant forrige helgs rankingturnering i par med Jannicke Kristiansen - og vi tror hun tar seieren nok en gang.

Av potensielle utfordrere ser vi Camila de Santana som går i par med Frida Vedlund denne gang, samt Sandra Bolstad som spiller med Vendela Fridell. I tillegg blir det spennende å se hva fremadstormende Mille Huse kan prestere i par med WLP-profil Simone Gomez Krook.

Om ikke herrenes eliteklasse eller damenes A-gruppe gir nok spenning for deg, kan vi berolige med at du kan følge med i Herrer A, Herrer B, Herrer C, Damer B, Damer C og ikke minst en spekket mix-klasse.

Her er det bare å preppe seg for en fullstappet padelhelg fra Nordic Padel.

Artikkelen handler om: